Mijn werkproces

In 7-stappen

Door mijn ervaring en opgedane kennis heb ik een voorkeur voor een werkproces ontwikkelt dat goed voor mij werkt en dient als houvast bij webprojecten. Als de intake gedaan is en de projectdoelen duidelijk zijn wordt het proces van A tot Z doorlopen. Belangrijk om te weten is: Mijn werkproces wordt in de praktijk vaker iteratief dan lineair doorlopen na het opdelen van de projecten in behapbare brokken.

De 7 stappen vaker iteratief doorlopen
1
Analyse

Informatie verzamelen

Voor, tijdens en na het project zal er informatie worden verzamelt dat dient als input en feedback op de oplossing. D.m.v. de analyse bepalen we de eisen en randvoorwaarden van het eindproduct.

UX

Informatie architectuur

Nu we weten wat er gaat komen gaan we de eerste ordening in de informatie aanbrengen. We gaan in grote lijnen bepalen welke schermen er komen, wat er op die schermen getoond wordt en hoe ze gaan functioneren.

UX

Flows & Wireframes

We gaan met user flows inzichtelijk maken op welke manieren de gebruiker door de schermen loopt en we gaan met wireframes inzichtelijk maken wat de exacte invulling wordt van de schermen.

Visual design

High fidelity prototypes

Vaak de allerleukste fase van het project. We gaan echt aan het design werken zoals deze geïmplementeerd gaat worden. Volgens de stijl die jij voor ogen hebt.

Development

Front-end development

Je weet nu hoe het gaat werken en eruit komt te zien maar de in front-end development fase gaat het pas echt leven. We maken een prototype waarmee de idee├źn kunnen valideren en waar de back-end op aangesloten kan worden.

Development

Back-end realisatie

De back-end zal gerealiseerd worden met custom code, een bestaand systeem of een andere oplossing. Afhankelijk van de gekozen weg doe ik dit zelf of besteed ik dit uit. En misschien heb jij hier ook al wat voor ogen!

Testing & Release

De lancering

Als alle lichten op groen staan (en de oplossing goed getest is!) gaan we de oplossing loslaten in het gekozen domein.